Levering af planter i Storkøbenhavn, Køge & byer imellem - Kun 89,- 
0,-

Kurv

Sikker betaling
0

Sukkulent
Echeveria 'Compressicaulis'

Nærbillede af Echeveria 'Compressicaulis'Echeveria 'Compressicaulis' i Era potteskjulerEcheveria 'Compressicaulis'
  • Nærbillede af Echeveria 'Compressicaulis'
  • Echeveria 'Compressicaulis' i Era potteskjuler
  • Echeveria 'Compressicaulis'
Varen kan variere fra billedet. Planter er levende og unikke, der findes derfor aldrig to identiske.

45,-

Levering til 89,- Kun i byer i eller imellem Storkøbenhavn, Køge og Roskilde

Ikke på lager

Beskrivelse
Oversigt
Info
Den Solrige Placering
Den Lyse Placering

Echeveria 'Compressicaulis' er en stammer fra Venezuela. Den er kendt for sine tykke rødlige blade. I modsætning til andre sukkulenter vokser 'Compressicaulis' mere opad frem for bredt. For at opnå den flotte farve trives planten bedst i fuld sol, men kan også stå i en let skygge. Placer den derfor i et sted hvor dan kan få en masse af lys og varme. Som så mange andre sukkulenter er det vigtigt at planten kan stå i en potte med drænhul. Ved vanding er det vigtigt man vander indtil man ser vand dræne ud, og lad derefter tørre ud indtil næste vanding.

Stueplanter

Levende grønne og blomstrende planter er bare én af mange måder vi kan give ekstra liv til indretningen. Stueplanter kan i et eller andet omfang betragtes som levende skulpturer, og da der findes mange forskellige sorter og størrelser, er der masser af spændende måder at personliggøre sit hjem. Det kan være en god idé at vide hvor i hjemmet man skal have en ny plante, inden man går ud og køber, da de mange forskellige slags planter har vidt forskellige trivsels forhold. Det er altid ærgerligt at komme hjem med en plante der kræver rigtig meget lys hele dagen, hvis nu man bor i lejlighed med udelukkende nordvendte vinduer. Planter bidrager også til indeklimaet, og nogle stueplanter har endda specielle egenskaber, som eksempelvis kan hjælpe på bedre søvn og snorken, eller lign. Men studier viser faktisk at et grønt hjem også gør os gladere. Det at få naturen med indenfor, hjælper med at aktivere en masse sanseindtryk, og så bliver det jo lidt en slags hobby at passe og pleje sine planter. Så kan man jo se alt kærligheden give pote når der skyder nye blade eller blomster.

Yderligere information

Højde inkl. potte

15-25cm

Pottestørrelse

Ø 12cm

Vanding

Lad planten tørre ud i mellem vandingerne

Placering

Planten trives rigtig godt med en masse sollys, så find en placering hvor den kan få en masse lys og varme.

Inkl. skjuler

Nej, varen kommer i en plastpotte.

Den Solrige Placering

Den solrige placering er til de planter der kræver eller tåler meget lys. Det kan være i et sydvendt vindue eller lignende. Det vil ofte være palmer, kaktusser og sukkulenter som stammer fra de varme lande. Planter som står i meget sol, kan være vandkrævende da de tører hurtigt ud. Det er vigtigt at undersøge og kende planten man placerer i direkte sol, da nogle vil kræve meget vand og andre som kaktusser trives med at tørre godt ud imellem vandinger og man kan risikere at overvande disse for at kompensere for deres varme placering.

Den Lyse Placering

Når vi snakker om en lys placering til en stueplante, så menes der selvfølgelig ikke ved en lampe, men vi snakker altså om naturligt sollys. Alle planter skal have sollys i et eller andet omfang, ellers kan de hverken vækste eller overleve. Den lyse placering er et sted i hjemmet hvor planten ikke står i direkte sollys hele dagen, men får en del filtreret lys. Altså et sted der er rimeligt lyst det meste af dagen, men hvor solens stråler ikke rammer planten direkte eller kun rammer i en kort stund. Grunden til at mange planter ikke trives i direkte sol er fordi i deres naturlige omgivelser ville de leve i skovbunden af en jungle, som er domineret af store træer som danner skygge for meget af det vi idag kalder for stueplanter. Får bladene en masse direkte sol vil de blive svitsede og få grimme plamager, eller planten simpelthen tørrer ud hurtigere end den kan nå at suge nyt vand. Og så kan der jo blive meget varmt om sommeren, så visse planter vil nærmest begynde at koge hvis de udsættes for meget direkte sol.
Stueplanter i en lys placering

Lignende varer

cartphone-handsetmenuchevron-down