Levering af planter i Storkøbenhavn, Køge & byer imellem - Kun 89,- 
0,-

Kurv

Sikker betaling
0

Juvelblomst
Guzmania
Rød | Ø 12 cm

Juvelblomst - GuzmaniaGuzmania
  • Juvelblomst - Guzmania
  • Guzmania
Varen kan variere fra billedet. Planter er levende og unikke, der findes derfor aldrig to identiske.

115,-

Levering til 89,- Kun i byer i eller imellem Storkøbenhavn, Køge og Roskilde

Total:
Pr. stk:
Beskrivelse
Oversigt
Info

Guzmania i rød: Den elegante og blomstrende juvel

Guzmania, også kendt som juvelblomst, tilhører ananasfamilien (Bromeliaceae) og stammer oprindeligt fra Mellemamerika. Den kaldes også Bromelia, som er et fælles slægtsnavn for alle planter i ananasfamilien.

Denne plante er kendetegnet ved sine spydformede, let hængende blade og de iøjnefaldende orangerøde højblade i midten. Fra disse højblade vokser små gule blomster, som næsten er usynlige.

Plantning af Juvelblomst

Når du planter din Guzmania, skal du bruge almindelig pottejord med sphagnum, som er egnet til stueplanter. Det er en fordel at plante i en potte med hul i bunden, så overskydende vand kan drænes væk fra rødderne.

Følg disse trin for at plante din Guzmania:

  1. Læg et lag lecakugler i bunden af potten for at sikre god dræning og forhindre rodskader fra stående vand.
  2. Fyld lidt jord ovenpå lecakuglerne og placer planten midt i potten.
  3. Sørg for, at planten står lige, mens du fylder jord omkring den. Pres jorden let ned langs siderne for at undgå store lufthuller.
  4. Vand planten efter plantning for at give den en god start.

Pasning af Juvelblomst

Guzmania er generelt nem at passe og kræver ikke meget opmærksomhed. Den trives bedst på en lys placering, men undgå direkte sollys, da det kan skade bladene. Placer planten et sted med filtreret lys, såsom i et øst- eller vestvendt vindue.

Vanding af Juvelblomst

Hold jorden jævnt fugtig uden at lade den tørre ud mellem vandingerne. stueplanten trives bedst i let fugtig jord, så du bør vande lidt oftere for at opretholde denne tilstand.

Gødning af Juvelblomst

Hvis du har plantet Juvelblomsten i pottemuld beregnet til stueplanter, behøver du ikke gøde den den første måned. Derefter er det en fordel at tilføre lidt ekstra næring. Vi anbefaler flydende gødning eller gødningspinde som en nem måde at gøde på.

  • Flydende gødning: Bland det i vandingsvandet cirka hver 2.-3. gang, du vander.
  • Gødningspinde: Stik dem direkte ned i jorden, hvor de virker i cirka 7 uger. Følg anvisningerne på pakningen for at bestemme, hvor mange pinde du skal bruge.

Med disse enkle plejetips vil denne stueplante trives og blomstre smukt.

Stueplanter

Levende grønne og blomstrende planter er bare én af mange måder vi kan give ekstra liv til indretningen. Stueplanter kan i et eller andet omfang betragtes som levende skulpturer, og da der findes mange forskellige sorter og størrelser, er der masser af spændende måder at personliggøre sit hjem. Det kan være en god idé at vide hvor i hjemmet man skal have en ny plante, inden man går ud og køber, da de mange forskellige slags planter har vidt forskellige trivsels forhold. Det er altid ærgerligt at komme hjem med en plante der kræver rigtig meget lys hele dagen, hvis nu man bor i lejlighed med udelukkende nordvendte vinduer. Planter bidrager også til indeklimaet, og nogle stueplanter har endda specielle egenskaber, som eksempelvis kan hjælpe på bedre søvn og snorken, eller lign. Men studier viser faktisk at et grønt hjem også gør os gladere. Det at få naturen med indenfor, hjælper med at aktivere en masse sanseindtryk, og så bliver det jo lidt en slags hobby at passe og pleje sine planter. Så kan man jo se alt kærligheden give pote når der skyder nye blade eller blomster.

Yderligere information

Alternativt navn

Suerte White

Farve

Rød

Lignende varer

cartphone-handsetmenuchevron-down