Levering af planter i Storkøbenhavn, Køge & byer imellem - Kun 89,- 
0,-

Kurv

Sikker betaling
0

Hibiscus
Gul
Ø 13 cm

HibiscusHibiscus
  • Hibiscus
  • Hibiscus
Varen kan variere fra billedet. Planter er levende og unikke, der findes derfor aldrig to identiske.

95,-

Levering til 89,- Kun i byer i eller imellem Storkøbenhavn, Køge og Roskilde

Total:
Pr. stk:
Beskrivelse
Oversigt
Info

Hawaiiblomst (Hibiscus) gul – En skønhed fra de tropiske egne

Hawaiiblomst, også kendt som Hibiscus, er en fortryllende plante, der oprindeligt stammer fra tropiske og subtropiske regioner. Dens karakteristiske store og farverige blomster har gjort den til en favorit i mange haver og indendørs planterum verden over. Blomsterne kommer i et væld af farver, herunder rød, pink, gul, og hvid, hvilket giver en eksotisk og levende æstetik.


Hawaiiblomst indendørs eller udendørs?

Eftersom hibiscus stammer fra tropiske egne, tolererer den slet ikke frostgrader. Det betyder dog ikke, at planten ikke kan stå udendørs herhjemme, men du skal blot være strategisk med tidspunktet og placeringen.

En hawaiiblomst kan fint stå indendørs i vinterhalvåret og rykkes udendørs i sommermånederne, hvor vejret er mildt. Når temperaturerne falder igen i efteråret, skal hawaiiblomsten rykkes indendørs igen.

Både indendørs og udendørs skal blomsten have så meget sol som muligt. Udendørs kan en etableret hawaiiblomst være temmelig tørketolerant, men det kan påvirke blomstringen, hvis planten er tør over en længere periode. Indendørs skal hawaiiblomsten holdes jævnt fugtig (dog ikke våd) for at opnå den flotteste blomstring.

Pasning af hibiscus

Det vigtigste krav, hawaiiblomsten stiller til pasningen, er mængden af lys. Det er en plante, som stammer fra tropiske egne, og den er vant til masser af sollys.

Herhjemme kræver blomsten omkring 4 – 5 timers indirekte lys dagligt. Planten vil simpelthen ikke blomstre, hvis ikke den får lys nok – dette gælder også, hvis planten står ude om sommeren. Hawaiiblomst blomstrer optimalt ved 16 - 32⁰C, og den tolererer ikke temperaturer under frysepunktet.

I sommermånederne kan du placere hawaiiblomsten udendørs under et udhæng eller langs husmuren, hvor den får rigeligt med sol. Når vi nærmer os frostgrader igen, skal du tage blomsten med indenfor.

Vanding

Hawaiiblomst kræver en vis mængde vand for at trives optimalt. I blomstringsperioden kræver planten meget vand – gerne daglige vandinger på varmere dage. Du kan reducere de hyppige vandinger, når vejret bliver køligere igen.

Du kan altid teste, om din hawaiiblomst trænger til vand, ved at mærke på jorden. I sommerhalvåret skal jorden gerne være fugtig hele tiden (dog ikke våd), men i vinterhalvåret må jorden godt være let tør, før du vander.

Gødning

I vækstsæsonen, hvor hibiscus vokser, er det en god idé at tilføre flydende gødning, så planten får al den nødvendige næring til sin smukke blomstring. Du bør tilføre gødning i forbindelse med vandingen hver 14. dag gennem hele vækstsæsonen. Det er ikke nødvendigt at gøde hibiscus i vintermånederne.

Beskæring af hawaiiblomst

Det er en fordel at beskære hawaiiblomsten, da det hjælper med at opretholde dens mindre størrelse, og det giver den samtidig en mere kompakt, busklignende vækst. Hawaiiblomst kan beskæres i foråret og løbende gennem vækstsæsonen, hvis det er nødvendigt.

Vær opmærksom på, at dette er en stueplante og tåler ikke at blive plantet uden for!

Stueplanter

Levende grønne og blomstrende planter er bare én af mange måder vi kan give ekstra liv til indretningen. Stueplanter kan i et eller andet omfang betragtes som levende skulpturer, og da der findes mange forskellige sorter og størrelser, er der masser af spændende måder at personliggøre sit hjem. Det kan være en god idé at vide hvor i hjemmet man skal have en ny plante, inden man går ud og køber, da de mange forskellige slags planter har vidt forskellige trivsels forhold. Det er altid ærgerligt at komme hjem med en plante der kræver rigtig meget lys hele dagen, hvis nu man bor i lejlighed med udelukkende nordvendte vinduer. Planter bidrager også til indeklimaet, og nogle stueplanter har endda specielle egenskaber, som eksempelvis kan hjælpe på bedre søvn og snorken, eller lign. Men studier viser faktisk at et grønt hjem også gør os gladere. Det at få naturen med indenfor, hjælper med at aktivere en masse sanseindtryk, og så bliver det jo lidt en slags hobby at passe og pleje sine planter. Så kan man jo se alt kærligheden give pote når der skyder nye blade eller blomster.

Yderligere information

Pottestørrelse

Ø 13cm

Farve

Gul

Lignende varer

cartphone-handsetmenuchevron-down