Levering af planter i Storkøbenhavn, Køge & byer imellem - Kun 89,- 
0,-

Kurv

Sikker betaling
0

Violinfigen
Ficus Lyrata
Ø 21cm

Ficus Lyrata
  • Ficus Lyrata
Varen kan variere fra billedet. Planter er levende og unikke, der findes derfor aldrig to identiske.

350,-

Levering til 89,- Kun i byer i eller imellem Storkøbenhavn, Køge og Roskilde

30 på lager

Total:
Pr. stk:
Beskrivelse
Oversigt
Info
Den Lyse Placering
Den Mørke Placering

Violinfigen, også kendt som Ficus lyrata, er i virkeligheden ikke blot en stueplante, men snarere et hurtigtvoksende træ inden for figenslægten.

Den har fået sit navn på grund af de imponerende violinformede blade. I sit naturlige miljø kan violinfigen nå en imponerende højde på op til 12 meter.

Dog, når den anvendes som en indendørs plante, begrænses dens højde typisk til omkring 3 meter.

Pasning og placering

For at trives bedst bør Ficus Lyrata anbringes i et varmt og lyst område i hjemmet, ideelt set ved stuetemperatur og i så meget naturligt lys som muligt, undgå dog direkte sollys. Den er ikke særlig begejstret for træk, så den optimale placering er langt væk fra døre og vinduer, hvor kølig luft kan trænge ind.

Det er værd at bemærke, at violinfigen ikke sætter pris på at blive flyttet rundt. Planten foretrækker stabilitet, og hvis den flyttes rundt i hjemmet, kan det resultere i blade, der falder af.

Vanding

Ficus Lyrata har en moderat vandbehov, men det er vigtigt at lade jorden tørre en smule mellem vandingerne uden at lade den udtørre helt. Den bedste måde at afgøre, om planten har brug for vand, er ved at føle efter, om jorden er fugtig.

Overvanding bør undgås, da det kan føre til tab af de smukke blade på violinfigen. Vand planten, når de øverste 5-8 cm af jorden er tørre.

Stueplanter

Levende grønne og blomstrende planter er bare én af mange måder vi kan give ekstra liv til indretningen. Stueplanter kan i et eller andet omfang betragtes som levende skulpturer, og da der findes mange forskellige sorter og størrelser, er der masser af spændende måder at personliggøre sit hjem. Det kan være en god idé at vide hvor i hjemmet man skal have en ny plante, inden man går ud og køber, da de mange forskellige slags planter har vidt forskellige trivsels forhold. Det er altid ærgerligt at komme hjem med en plante der kræver rigtig meget lys hele dagen, hvis nu man bor i lejlighed med udelukkende nordvendte vinduer. Planter bidrager også til indeklimaet, og nogle stueplanter har endda specielle egenskaber, som eksempelvis kan hjælpe på bedre søvn og snorken, eller lign. Men studier viser faktisk at et grønt hjem også gør os gladere. Det at få naturen med indenfor, hjælper med at aktivere en masse sanseindtryk, og så bliver det jo lidt en slags hobby at passe og pleje sine planter. Så kan man jo se alt kærligheden give pote når der skyder nye blade eller blomster.

Yderligere information

Videnskabeligt navn

Ficus Lyrata

Pottestørrelse

21 cm

Den Lyse Placering

Når vi snakker om en lys placering til en stueplante, så menes der selvfølgelig ikke ved en lampe, men vi snakker altså om naturligt sollys. Alle planter skal have sollys i et eller andet omfang, ellers kan de hverken vækste eller overleve. Den lyse placering er et sted i hjemmet hvor planten ikke står i direkte sollys hele dagen, men får en del filtreret lys. Altså et sted der er rimeligt lyst det meste af dagen, men hvor solens stråler ikke rammer planten direkte eller kun rammer i en kort stund. Grunden til at mange planter ikke trives i direkte sol er fordi i deres naturlige omgivelser ville de leve i skovbunden af en jungle, som er domineret af store træer som danner skygge for meget af det vi idag kalder for stueplanter. Får bladene en masse direkte sol vil de blive svitsede og få grimme plamager, eller planten simpelthen tørrer ud hurtigere end den kan nå at suge nyt vand. Og så kan der jo blive meget varmt om sommeren, så visse planter vil nærmest begynde at koge hvis de udsættes for meget direkte sol.
Stueplanter i en lys placering

Den Mørke Placering

Den mørke placering er til de planter der ikke har så store krav til lys, og det er typisk også planter der ikke nødvendigvis vokser specielt hurtigt. Det skal igen slås fast at ingen planter kan overleve uden naturligt lys, men der findes mange planter der trives med relativt lidt lys i løbet af dagen. Den mørke placering er et sted hvor der er begrænset lys i løbet af dagen. Det kan være et nordvendt vindue, eller måske i hjørnet af et rum hvor der er langt til vinduerne. En god tommelfinger regel er, at jo mørkere plantens blade er, jo bedre klarer de sig på en skygget eller mørk placering, da de mørke farver trækker lyset bedre til sig.

Lignende varer

cartphone-handsetmenuchevron-down