Levering af planter i Storkøbenhavn, Køge & byer imellem - Kun 89,- hver torsdag

Gåsefod
Syngonium 'Maria' 20-30cm

Flot syngonium i rødbrune efterårsfarver. Syngonium bør med fordel betragtes som en klatreplante, derfor er en bambusstok eller lign. til at klatre op ad fordelagtigt. Det er en hurtigt voksende plante (ca 30cm årligt) og omplantes oftest hvert eller hvert andet år, da rødderne kommer til at mangle plads. Ønsker man en mindre plante kan den med fordel beskæres i foråret.
Varen kan variere fra billedet.  Planter er levende og unikke, der findes derfor aldrig to identiske.
Klik for at se forslået tilkøb til denne vare
20-30cm høj
Ø 12cm
Passer i Ø13,5-15cm skjuler
Vandes ofte om sommeren
Lyst uden direkte sol

45,-

-25%

Levering til 89,- hver torsdag

Ikke på lager

Oversigt
Info
Den Lyse Placering
Den Mørke Placering

Stueplanter

Levende grønne og blomstrende planter er bare én af mange måder vi kan give ekstra liv til indretningen. Stueplanter kan i et eller andet omfang betragtes som levende skulpturer, og da der findes mange forskellige sorter og størrelser, er der masser af spændende måder at personliggøre sit hjem. Det kan være en god idé at vide hvor i hjemmet man skal have en ny plante, inden man går ud og køber, da de mange forskellige slags planter har vidt forskellige trivsels forhold. Det er altid ærgerligt at komme hjem med en plante der kræver rigtig meget lys hele dagen, hvis nu man bor i lejlighed med udelukkende nordvendte vinduer. Planter bidrager også til indeklimaet, og nogle stueplanter har endda specielle egenskaber, som eksempelvis kan hjælpe på bedre søvn og snorken, eller lign. Men studier viser faktisk at et grønt hjem også gør os gladere. Det at få naturen med indenfor, hjælper med at aktivere en masse sanseindtryk, og så bliver det jo lidt en slags hobby at passe og pleje sine planter. Så kan man jo se alt kærligheden give pote når der skyder nye blade eller blomster.

Stueplanter

Yderligere information

Højde inkl. potte 20-30cm
Pottestørrelse Ø 12cm
Vanding Skal have rigeligt med vand i vækstperioden henover sommeren, gerne 2-3 gange ugentligt. Planten holdes rimeligt tør om vinteren og vandes 1 gang eller mindre ugentligt. Undersøg altid jordens fugtighed med en finger eller lign. inden du vander.
Placering Syngonium trives i en rimelig lys placering, dog ingen direkte sol om sommeren. Jo mørkere bladene er jo mere skygge tåler de. Planten skal stå i mindst 15°C vinteren over, og trives bedst mellem 18-21°C i vækstperioden, helst ikke over 24°C
Inkl. Skjuler Nej varen kommer i en plastikpotte

Den Lyse Placering

Når vi snakker om en lys placering til en stueplante, så menes der selvfølgelig ikke ved en lampe, men vi snakker altså om naturligt sollys. Alle planter skal have sollys i et eller andet omfang, ellers kan de hverken vækste eller overleve. Den lyse placering er et sted i hjemmet hvor planten ikke står i direkte sollys hele dagen, men får en del filtreret lys. Altså et sted der er rimeligt lyst det meste af dagen, men hvor solens stråler ikke rammer planten direkte eller kun rammer i en kort stund. Grunden til at mange planter ikke trives i direkte sol er fordi i deres naturlige omgivelser ville de leve i skovbunden af en jungle, som er domineret af store træer som danner skygge for meget af det vi idag kalder for stueplanter. Får bladene en masse direkte sol vil de blive svitsede og få grimme plamager, eller planten simpelthen tørrer ud hurtigere end den kan nå at suge nyt vand. Og så kan der jo blive meget varmt om sommeren, så visse planter vil nærmest begynde at koge hvis de udsættes for meget direkte sol.
Stueplanter i en lys placering

Den Mørke Placering

Den mørke placering er til de planter der ikke har så store krav til lys, og det er typisk også planter der ikke nødvendigvis vokser specielt hurtigt. Det skal igen slås fast at ingen planter kan overleve uden naturligt lys, men der findes mange planter der trives med relativt lidt lys i løbet af dagen. Den mørke placering er et sted hvor der er begrænset lys i løbet af dagen. Det kan være et nordvendt vindue, eller måske i hjørnet af et rum hvor der er langt til vinduerne. En god tommelfinger regel er, at jo mørkere plantens blade er, jo bedre klarer de sig på en skygget eller mørk placering, da de mørke farver trækker lyset bedre til sig.

Lignende varer

cartphone-handsetmenuchevron-down