Levering af planter i Storkøbenhavn, Køge & byer imellem - Kun 89,- 
0,-

Kurv

Sikker betaling
0

Kinesisk pengeplante
Pilea Peperomioides 30-40cm

Pilea plantepilea peperomioidesPilea Peperomioides nærbillede af blade
  • Pilea plante
  • pilea peperomioides
  • Pilea Peperomioides nærbillede af blade
Varen kan variere fra billedet. Planter er levende og unikke, der findes derfor aldrig to identiske.

50,-

Levering til 89,- Kun i byer i eller imellem Storkøbenhavn, Køge og Roskilde

Ikke på lager

Beskrivelse
Oversigt
Info
Den Lyse Placering
Den Mørke Placering

Pilea Peperomioides, eller også kendt som "Missionærplante", "kinesisk pengeplante", "tallerkenplante" er et af mange navne som denne plante har fået. Pileaen er en stueplante, der over de seneste par år har fået et popularitetsopsving. Faktisk har pileaen været en kendt stueplante i mange år og har blandt andre fået det danske navn 'Missionærplanten', da den i 40'erne blev bragt til Skandinavien af en norsk missionær. Den Tropiske bladplante vokser meget hurtigere end andre stueplanter som sukkulenter og luftplanter, den har derfor en fantastisk evne til at producere mange små udlæggere, som man kan dele og give videre til familie og venner. Denne egenskab betyder derfor også at planten reagere hurtigt på forandring. Det er derfor vigtigt at man husker at dreje sin Pilea i ny og næ da den vender sine blade mod varme- og lyskilder. Pileaen er kendt for sine runde, nærmest svævende grønne blade der kan give liv til et hvert hjem.

Stueplanter

Levende grønne og blomstrende planter er bare én af mange måder vi kan give ekstra liv til indretningen. Stueplanter kan i et eller andet omfang betragtes som levende skulpturer, og da der findes mange forskellige sorter og størrelser, er der masser af spændende måder at personliggøre sit hjem. Det kan være en god idé at vide hvor i hjemmet man skal have en ny plante, inden man går ud og køber, da de mange forskellige slags planter har vidt forskellige trivsels forhold. Det er altid ærgerligt at komme hjem med en plante der kræver rigtig meget lys hele dagen, hvis nu man bor i lejlighed med udelukkende nordvendte vinduer. Planter bidrager også til indeklimaet, og nogle stueplanter har endda specielle egenskaber, som eksempelvis kan hjælpe på bedre søvn og snorken, eller lign. Men studier viser faktisk at et grønt hjem også gør os gladere. Det at få naturen med indenfor, hjælper med at aktivere en masse sanseindtryk, og så bliver det jo lidt en slags hobby at passe og pleje sine planter. Så kan man jo se alt kærligheden give pote når der skyder nye blade eller blomster.

Yderligere information

Pottestørrelse

Ø 12cm

Vanding

Pileaen er pga. sine lettere sukkulente blade ikke glad for store mængder af vand og har derfor bedst af en let udtørring før den skal vandes igen.

Placering

Pileaen har brug for en lys placering for at kunne trives, men den direkte sol kan den ikke tåle, da det kan føre til bladskader. Derfor vil en placering i en nordvendt vindueskarm eller et vindue med vandrende sol være ideel.

Inkl. skjuler

Nej, varen kommer i en plastpotte.

Den Lyse Placering

Når vi snakker om en lys placering til en stueplante, så menes der selvfølgelig ikke ved en lampe, men vi snakker altså om naturligt sollys. Alle planter skal have sollys i et eller andet omfang, ellers kan de hverken vækste eller overleve. Den lyse placering er et sted i hjemmet hvor planten ikke står i direkte sollys hele dagen, men får en del filtreret lys. Altså et sted der er rimeligt lyst det meste af dagen, men hvor solens stråler ikke rammer planten direkte eller kun rammer i en kort stund. Grunden til at mange planter ikke trives i direkte sol er fordi i deres naturlige omgivelser ville de leve i skovbunden af en jungle, som er domineret af store træer som danner skygge for meget af det vi idag kalder for stueplanter. Får bladene en masse direkte sol vil de blive svitsede og få grimme plamager, eller planten simpelthen tørrer ud hurtigere end den kan nå at suge nyt vand. Og så kan der jo blive meget varmt om sommeren, så visse planter vil nærmest begynde at koge hvis de udsættes for meget direkte sol.
Stueplanter i en lys placering

Den Mørke Placering

Den mørke placering er til de planter der ikke har så store krav til lys, og det er typisk også planter der ikke nødvendigvis vokser specielt hurtigt. Det skal igen slås fast at ingen planter kan overleve uden naturligt lys, men der findes mange planter der trives med relativt lidt lys i løbet af dagen. Den mørke placering er et sted hvor der er begrænset lys i løbet af dagen. Det kan være et nordvendt vindue, eller måske i hjørnet af et rum hvor der er langt til vinduerne. En god tommelfinger regel er, at jo mørkere plantens blade er, jo bedre klarer de sig på en skygget eller mørk placering, da de mørke farver trækker lyset bedre til sig.

Lignende varer

cartphone-handsetmenuchevron-down