Levering af planter i Storkøbenhavn, Køge & byer imellem - Kun 89,- 
0,-

Kurv

Sikker betaling
0

Philodendron Pedatum
Ø 24cm

Philodendron pedatumPhilodendron pedatum
  • Philodendron pedatum
  • Philodendron pedatum
Varen kan variere fra billedet. Planter er levende og unikke, der findes derfor aldrig to identiske.

439,-

Levering til 89,- Kun i byer i eller imellem Storkøbenhavn, Køge og Roskilde

8 på lager

Total:
Pr. stk:
Beskrivelse
Oversigt
Den Lyse Placering

Philodendron Pedatum er en tropisk klatreplante med store, snitdelte blade, der kræver støtte til at klatre op med sine luftrødder. Philodendron pedatum findes i forskellige former og størrelser, er let at pleje, og dens unikke blade gør den til en trendy og populær plante. Ønsker du mere information om pleje af denne smukke tropiske plante? Læs videre her.

Monstera er en krybende klatreplante, der oprindeligt stammer fra de tropiske regnskove i det sydlige Mexico til Panama. Den har en tyk stilk og store, skinnende blade, kendetegnet ved deres karakteristiske splittelser og huller, hvilket har givet planten navnet 'Monstera', der betyder 'unormal' på latin. Disse huller og splittelser tilføjer ikke kun til plantens skønhed, men er også praktiske, da de reducerer risikoen for skader under storme ved at lade vinden og regnen passere gennem dem.

Placering: Philodendron pedatum trives i lyst til let skyggefulde omgivelser. En Philodendron pedatum foretrækker et lyst miljø, men undgå direkte sollys, da det kan forårsage forbrændte blade. Hvis planten ikke producerer nye blade om sommeren, kan det skyldes for mørke forhold, så flyt den til et lysere område. I vintermånederne forventes ingen ny vækst, da planten går i dvale fra oktober til april.

Pasning: Hold jorden jævnt fugtig og beskær om nødvendigt. Om foråret og sommeren skal jorden holdes let fugtig, og vand planten, når jorden begynder at tørre ud. Om vinteren kan jorden få lov til at tørre ud i cirka en uge. Vandingsmængden afhænger af flere faktorer, så start med små mængder og juster efter behov. Regelmæssig sprøjtning med kalfrit vand anbefales især til klatrende arter med luftrødder.

Misfarvede blade: Hvis bladene bliver misfarvede, kan det være et tegn på, at planten kaster gamle blade for at give plads til ny vækst, især de nederste blade. Hvis der er mange misfarvede blade overalt på planten, kan det skyldes overdreven vanding, hvilket kan løses ved at reducere vandmængden. Brune eller gule blade kan også skyldes for meget direkte sollys, så flyt planten til et sted med mindre sollys.

Stueplanter

Levende grønne og blomstrende planter er bare én af mange måder vi kan give ekstra liv til indretningen. Stueplanter kan i et eller andet omfang betragtes som levende skulpturer, og da der findes mange forskellige sorter og størrelser, er der masser af spændende måder at personliggøre sit hjem. Det kan være en god idé at vide hvor i hjemmet man skal have en ny plante, inden man går ud og køber, da de mange forskellige slags planter har vidt forskellige trivsels forhold. Det er altid ærgerligt at komme hjem med en plante der kræver rigtig meget lys hele dagen, hvis nu man bor i lejlighed med udelukkende nordvendte vinduer. Planter bidrager også til indeklimaet, og nogle stueplanter har endda specielle egenskaber, som eksempelvis kan hjælpe på bedre søvn og snorken, eller lign. Men studier viser faktisk at et grønt hjem også gør os gladere. Det at få naturen med indenfor, hjælper med at aktivere en masse sanseindtryk, og så bliver det jo lidt en slags hobby at passe og pleje sine planter. Så kan man jo se alt kærligheden give pote når der skyder nye blade eller blomster.

Den Lyse Placering

Når vi snakker om en lys placering til en stueplante, så menes der selvfølgelig ikke ved en lampe, men vi snakker altså om naturligt sollys. Alle planter skal have sollys i et eller andet omfang, ellers kan de hverken vækste eller overleve. Den lyse placering er et sted i hjemmet hvor planten ikke står i direkte sollys hele dagen, men får en del filtreret lys. Altså et sted der er rimeligt lyst det meste af dagen, men hvor solens stråler ikke rammer planten direkte eller kun rammer i en kort stund. Grunden til at mange planter ikke trives i direkte sol er fordi i deres naturlige omgivelser ville de leve i skovbunden af en jungle, som er domineret af store træer som danner skygge for meget af det vi idag kalder for stueplanter. Får bladene en masse direkte sol vil de blive svitsede og få grimme plamager, eller planten simpelthen tørrer ud hurtigere end den kan nå at suge nyt vand. Og så kan der jo blive meget varmt om sommeren, så visse planter vil nærmest begynde at koge hvis de udsættes for meget direkte sol.
Stueplanter i en lys placering

Lignende varer

cartphone-handsetmenuchevron-down