Levering af planter i Storkøbenhavn, Køge & byer imellem - Kun 89,- 
0,-

Kurv

Sikker betaling
0

Fluesmækker
Vriesea Intenso Red
Ø 12cm

FluesmækkerFluesmækker
  • Fluesmækker
  • Fluesmækker
Varen kan variere fra billedet. Planter er levende og unikke, der findes derfor aldrig to identiske.

115,-

Levering til 89,- Kun i byer i eller imellem Storkøbenhavn, Køge og Roskilde

11 på lager

Total:
Pr. stk:
Beskrivelse
Oversigt
Info
Den Lyse Placering

Vriesea er kendt som fluesmækker på dansk. På grund af de brede, flade blomsteraks, der minder om en fluesmækker på flere af dens arter. Blomsterstanden kan også tage form af et bredt, rødt sværd, hvilket har inspireret til det folkelige navn flammesværd.

Fluesmækkeren har deres oprindelse i Central- og Sydamerika, hvor de lever delvist epifytisk, hvilket betyder, at de vokser på andre planter uden at drage næring fra dem.

De kendetegnes ved at være stængelløse, og deres blade, der danner en roset, varierer i farver fra grønne til brogede og kan have mere eller mindre tydelige furer.

Pasning

Planten trives bedst i omgivelser med rigelig belysning, varme og høj luftfugtighed. I vintermånederne bør temperaturen ideelt set ligge omkring 18 grader Celsius.

På trods af plantens behov for lys, bør den undgå direkte sollys. I vækstperioden er det vigtigt at opretholde konstant fugt i bladrosetten og holde jorden jævnt fugtig uden at gøre den gennemblødt.

Stueplanter

Levende grønne og blomstrende planter er bare én af mange måder vi kan give ekstra liv til indretningen. Stueplanter kan i et eller andet omfang betragtes som levende skulpturer, og da der findes mange forskellige sorter og størrelser, er der masser af spændende måder at personliggøre sit hjem. Det kan være en god idé at vide hvor i hjemmet man skal have en ny plante, inden man går ud og køber, da de mange forskellige slags planter har vidt forskellige trivsels forhold. Det er altid ærgerligt at komme hjem med en plante der kræver rigtig meget lys hele dagen, hvis nu man bor i lejlighed med udelukkende nordvendte vinduer. Planter bidrager også til indeklimaet, og nogle stueplanter har endda specielle egenskaber, som eksempelvis kan hjælpe på bedre søvn og snorken, eller lign. Men studier viser faktisk at et grønt hjem også gør os gladere. Det at få naturen med indenfor, hjælper med at aktivere en masse sanseindtryk, og så bliver det jo lidt en slags hobby at passe og pleje sine planter. Så kan man jo se alt kærligheden give pote når der skyder nye blade eller blomster.

Yderligere information

Videnskabeligt navn

Vriesea Intenso Red

Pottestørrelse

12cm

Den Lyse Placering

Når vi snakker om en lys placering til en stueplante, så menes der selvfølgelig ikke ved en lampe, men vi snakker altså om naturligt sollys. Alle planter skal have sollys i et eller andet omfang, ellers kan de hverken vækste eller overleve. Den lyse placering er et sted i hjemmet hvor planten ikke står i direkte sollys hele dagen, men får en del filtreret lys. Altså et sted der er rimeligt lyst det meste af dagen, men hvor solens stråler ikke rammer planten direkte eller kun rammer i en kort stund. Grunden til at mange planter ikke trives i direkte sol er fordi i deres naturlige omgivelser ville de leve i skovbunden af en jungle, som er domineret af store træer som danner skygge for meget af det vi idag kalder for stueplanter. Får bladene en masse direkte sol vil de blive svitsede og få grimme plamager, eller planten simpelthen tørrer ud hurtigere end den kan nå at suge nyt vand. Og så kan der jo blive meget varmt om sommeren, så visse planter vil nærmest begynde at koge hvis de udsættes for meget direkte sol.
Stueplanter i en lys placering

Lignende varer

cartphone-handsetmenuchevron-down