Levering af planter i Storkøbenhavn, Køge & byer imellem - Kun 89,- 
0,-

Kurv

Sikker betaling
0

Aralie
Fatsia japonica 30-40cm

Stuearalien er en dejlig tolerant plante, der med sine store grønne blade giver din stue en tropisk stemning. Udover dens tropsike udseende er planten meget hårdfør og trives i let skygge såvel som på en lys placering. Ikke nok med at Aralien kan tåle de fleste placeringer i dit hjem, så kan planten trives ved lave temperaturer og tåler sågar teperaturfald nede omkring frysepunktet. Dette gør den ideel som en udestueplante, der kan give lidt liv til din udestue og kan om sommeren bruges på terrassen, hvis den placeres uden for rækkevidde af direkte sol. Hvis du har tendens til at glemme vandingen, så skal aralien nok vise dig, når den mangler vand. Ved vandmangel vil araliens blade nemlig begynde og hænge og hvis du vander i tide skal den nok rejse sig igen.
Varen kan variere fra billedet. Planter er levende og unikke, der findes derfor aldrig to identiske.
Se om vi leverer denne vare i din by

59,-

Indtast postnummer for at se om vi leverer denne vare i dit område.

Ikke på lager

Oversigt
Info
Den Lyse Placering
Den Mørke Placering

Stueplanter

Levende grønne og blomstrende planter er bare én af mange måder vi kan give ekstra liv til indretningen. Stueplanter kan i et eller andet omfang betragtes som levende skulpturer, og da der findes mange forskellige sorter og størrelser, er der masser af spændende måder at personliggøre sit hjem. Det kan være en god idé at vide hvor i hjemmet man skal have en ny plante, inden man går ud og køber, da de mange forskellige slags planter har vidt forskellige trivsels forhold. Det er altid ærgerligt at komme hjem med en plante der kræver rigtig meget lys hele dagen, hvis nu man bor i lejlighed med udelukkende nordvendte vinduer. Planter bidrager også til indeklimaet, og nogle stueplanter har endda specielle egenskaber, som eksempelvis kan hjælpe på bedre søvn og snorken, eller lign. Men studier viser faktisk at et grønt hjem også gør os gladere. Det at få naturen med indenfor, hjælper med at aktivere en masse sanseindtryk, og så bliver det jo lidt en slags hobby at passe og pleje sine planter. Så kan man jo se alt kærligheden give pote når der skyder nye blade eller blomster.

Yderligere information

Højde m. potte

30-40cm

Pottestørrelse

Ø 15cm

Vanding

Struearalien har bedst af en let udtørring mellem vandingerne, skal som regel have vand en gang om ugen i sommerhalvåret, med overgang til vinterhalvåret anbefales halvanden til hver anden uge.

Placering

Trives i let skygge såvel som på en lys placering

Inkl. skjuler

Nej, varen leveres i en plastpotte

Den Lyse Placering

Når vi snakker om en lys placering til en stueplante, så menes der selvfølgelig ikke ved en lampe, men vi snakker altså om naturligt sollys. Alle planter skal have sollys i et eller andet omfang, ellers kan de hverken vækste eller overleve. Den lyse placering er et sted i hjemmet hvor planten ikke står i direkte sollys hele dagen, men får en del filtreret lys. Altså et sted der er rimeligt lyst det meste af dagen, men hvor solens stråler ikke rammer planten direkte eller kun rammer i en kort stund. Grunden til at mange planter ikke trives i direkte sol er fordi i deres naturlige omgivelser ville de leve i skovbunden af en jungle, som er domineret af store træer som danner skygge for meget af det vi idag kalder for stueplanter. Får bladene en masse direkte sol vil de blive svitsede og få grimme plamager, eller planten simpelthen tørrer ud hurtigere end den kan nå at suge nyt vand. Og så kan der jo blive meget varmt om sommeren, så visse planter vil nærmest begynde at koge hvis de udsættes for meget direkte sol.
Stueplanter i en lys placering

Den Mørke Placering

Den mørke placering er til de planter der ikke har så store krav til lys, og det er typisk også planter der ikke nødvendigvis vokser specielt hurtigt. Det skal igen slås fast at ingen planter kan overleve uden naturligt lys, men der findes mange planter der trives med relativt lidt lys i løbet af dagen. Den mørke placering er et sted hvor der er begrænset lys i løbet af dagen. Det kan være et nordvendt vindue, eller måske i hjørnet af et rum hvor der er langt til vinduerne. En god tommelfinger regel er, at jo mørkere plantens blade er, jo bedre klarer de sig på en skygget eller mørk placering, da de mørke farver trækker lyset bedre til sig.

Lignende varer

cartphone-handsetmenuchevron-down